Kvae & Bark:
Taxi Take Away
Bestillinger tas kun via telefon
412 64 624 mellom 11:00 – 16: 00
Bookingtelefonen er åpen fra og med 15. februar
Levering av kunstverk vil foregå mellom klokka 17:00 og 21:00 på torsdag 18. og fredag 19. februar.
Kvae & Bark:
Taxi Take Away
«Taxi Take Away» er utviklet med Pikene på Broen for Barents Spektakel 2021, og det er en del av festivalprosjektet ‘det gode liv’ / The Sweetness of Living.
Med stor takk til: Yngve Beddari og Kirkenes taxisentral med Bjørn-Eirik Mikkola.
Kvae og Bark (Karoline Sætre og Øyvind Novak Jenssen) har utviklet prosjektet Taxi Take Away, en tjeneste som gjør det mulig å bestille et kunstverk hjem under festivalen. Publikum velger en av rettene fra menyen, og får tildelt en kunstopplevelse i relasjon til denne. Gjennom en historie fortalt både over telefon og som fortsetter under leveringen hjem, får publikum innblikk i råvarenes vei hjem til dem, så vel som kunstnernes ulike møter med Kirkenes.
I hjemleveringen ligger det en slags omsorgstjeneste. Måltidet som sådan er en livsviktig funksjon, og tilberedningen og leveringen har også en sosial funksjon. Gjennom det siste året har det blitt tydeligere hvor avhengige vi er av hverandre, og måltidet er en av arenaene hvor vi kommer sammen og ser fremover. Bruk av lokale råvarer i prosjektet, og det narrative arbeidet med disse, er også en måte kunstnerne viser omsorg for lokalsamfunnet på. I en tid hvor vi er nødt til å begynne å benytte oss mer av ressursene som finnes der vi bor, og av forholdet vi har til området vi bor i, er prosjektet en påminnelse om hva en kan finne, og hvordan det vi finner kan brukes.
Vi står på toppen av en bakke og kikker mot byen. Vi vet ikke hva som ligger bak oss, bare at Kirkenes er foran. Vi har med sitteunderlag og lytter til hvilken lyd som helst. Er det en bil som går på tomgang, eller et fugleskrik? Vi tar det som kommer, men vi elsker å se utover byen, fra et sted med utsikt.
Bær og sopp og hva enn man kan plukke. Vi pakker med oss sanketradisjonene våre uansett hvor vi drar. Har med oss sakser og kluter, esker som kan romme smak eller lukt, et potensielt måltid – frokost, lunsj, middag eller kvelds.
Taxi take-out meny
NR 1
Oransje skygge under grønn tang
Nudelsalat med gulrot, krabbe og tindved
NR 2
Neverbutt med røde bær i klart vær i høstskog
Reinsdyrgryte med tyttebær, poteter og reinlav
NR 3
Et vak på stille vann under rød himmel
Tomatisert fiskesuppe med gjedde
Taxi take away workshops med kunstnerne
Sanse smaken og skrive sausen
For barn (8-12 år)
I fellesskap blir vi kjent med materialene som er grunnlag for prosjektet Taxi Take Away. Hva kan et krabbeskjell brukes til, og kan en saus fungere like godt som maling som til middag? Vi inviterer fem barn til å bli med oss på en oppdagelsesferd for sansene.
Begrensede plasser, påmelding må sendes til ingrid@pikene.no
Tid: lørdag 20.02 (12:00-13:00)
Oppmøte: Taxisentralen i Kirkenes
En guide til menyen og veiene hit
For voksne
Gjennom å preparere tre smaksprøver som skal serveres på Transborder Café, presenteres kursdeltagerne for en rekke råvarer og potensielle historier fra områdene rundt Kirkenes. Mens vi arbeider med lokale råvarer – forteller vi historier fra arbeidet med Taxi Take Away.
Begrensede plasser, påmelding må sendes til ingrid@pikene.no
Tid: lørdag 20.02 (14:00-15:00)
Oppmøte: Taxisentralen i Kirkenes